Kelik-kelik :)

Monday, December 26, 2011

Goodbye 2011 , Hello 2012

assalamualaikum .. 


apa khabar semua .. formal gila sey aku arini haha .. well, as we all know .. 2011 bakal melabuhkan tirainya dalam 4 hari lagi dan 2012 bakal muncul .. so, disini aku nak cakap, "excited gila nak masuk dunia 19 tahun".. haha.. ya, aku tahu yang aku akan mungkin diduga dengan macam2 hal dunia nak2 kalau aku dah pindah ke Petaling Jaya tuh nanti.. sIgh...


tapi bila difikir balik, elok jugak sebab aku ni bukan reti sangat nak hidup.. biauler aku berdikari sikit bak kata orang Melaka, haha..
banyak sangat kenangan yang aku lalui pada tahun 2011.. tahun ni jugak lah aku jumpa dia banyak kali,haha.. aku pun tak tau la kalau2 dia tahu ke tak aku suka kat dia an.. lantok lah


genap setahun jugak aku kenal dengan seseorang .. sekepala pulak dengan aku tapi aku menang sikit la gilanya, haha .. kadang2 tu bapak aku kata, "haish, kesian budak ni, muda2 lagi dah gila.. anak sapa la ni" .. hahaha .. he's caring ya know .. masa aku sakit aritu, dia suruh jaga kesihatan SENDIRI .. haha,risau lettew <--bajet je word ni,hoho.. aku mula belajar tentang kehidupan dari dia .. 


masuk 2012 bermakna genap 5 tahun aku tunggu sidia untuk balas rasa suka aku .. maybe 31 Disember 2011, there will be a surprise for him.. kalau dia kata "ya" .. aku akan bagitau satu dunia tentang dia .. haha .. tapi kalau sebaliknya, terpaksa la aku undur diri dan aku janji aku takkan jumpa dia lagi lepas tu... kalian semua saksi ya..


end of session membebel aku.. so, this will be the last entry for this year.. minta maaf pada sesiapa yang terasa dengan semua entry2 aku ya .. hamba hanya manusia biasa yang tak mungkin terlepas dari dosa,, puitis sungguh bahasa hamba harini .. muahaha ..
oh ya, kepada jurulatih2 kat PLRWS yang jadi stalker blog aku ni sampai kantoi dengan orang Rembau tu .. harap jagan bagitau sesape ye .. aku tau sape yang stalk blog aku ni ..


well, see ya guys in 2012 ya ... goodbye everyone 


adiosa!! :D




ahh, sebelum terlupa, this one for someone .. enjoy ya



Video of the week

heyya guys ..
so , video of the week kali ni dari Pompa Bensin entitled Jangan Lupa Namaku..
kenangan gila lagu ni .. enjoy folks :D












:: do thee remember this song ??

Monday, December 19, 2011

HUh excident..??

assalaamualaikum...


what's up peep..??
hehe..allright, tengok tajuk entry aku..mesti tak terkejut an..hoho..tau dah..
well today..my cousin was accident..keretanya hancur langgar tiang lampu dekat KP aka Kuala Pilah..
tiang elektrik tu pulak dah condong..alhamdulillah, dia sekeluarga tak apa2..
well, nasib baik umur dia panjang lagi..if no..ya guys know what will happen right..??
itulah kata orang.. "malang tak berbau".. kalau tak,mesti ada bau hangit.. hahaha..
thanks Allah for your second chance he gave to you, my cousin..


adiosa!!

Sunday, December 18, 2011

Video of the week

3rd Video..


Gym Class Heroes ft Adam Levine - Stereo Hearts








Lyric ::




[Adam Levine]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every note
Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

[Travie McCoy]
If I was just another dusty record on the shelve
Will you blow me off and play me like everybody else
If I ask you to scratch my back, could you manage that
Like it read well, check it Travie, I can handle that
Furthermore, I apologize for any skipping tracks
'Cause this the last girl that played me left a couple cracks
I used to used to used to used to, now I'm over that
Cause holding grudges over love is ancient artifacts
If I could only find a note to make you understand
I'd sing it softly in your ear and grab you by the hand
Keep it stuck inside your head, like your favorite tune
And know my heart is a stereo that only plays for you

[Chorus]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every note
Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo
Oh oh oh oh To my stereo
Oh oh oh oh So sing along to my stereo

[Travie McCoy]
If I was an old school, fifty pound boombox
Would you hold me on your shoulder, wherever you walk
Would you turn my volume up before of the cops


And crank it higher everytime they told you to stop
And all I ask is that you don't get mad at me
When you have to purchase mad D batteries
Appreciate every mixtape your friends make
You never know we come and go like we're on the interstate
I think finally found a note to make you understand
If you can hear it, sing along and take me by the hands
Keep myself inside your head, like your favorite tune
And know my heart is a stereo that only plays for you

[Chorus]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every note
Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo
Oh oh oh oh To my stereo
Oh oh oh oh So sing along to my stereo

[Bridge]
I only pray you never leave me behind
Because good music can be so hard to find
I take your head and hold it closer to mine
Thought love was dead, but now you're changing my mind

[Chorus]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every note
Make me your radioTurn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo
Oh oh oh oh To my stereo
Oh oh oh oh So sing along to my stereo

Video of the week

ENJOY !!!


My Chemical Romance - I'm Not okay!


                              



Lyrics ::





Well if you wanted honesty, that's all you had to say.
I never want to let you down or have you go, it's better off this way.
For all the dirty looks, the photographs your boyfriend took,
Remember when you broke your foot from jumping out the second floor?

[Chorus]

I'm not okay
I'm not okay
I'm not okay
You wear me out
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/m/my_chemical_romance/im_not_okay.html ]
What will it take to show you that it's not the life it seems?
(I'm not okay)
I told you time and time again you sing the words but don't know what it means
(I'm not okay)
To be a joking look, another line without a hook
I held you close as we both shook for the last time take a good hard look!

[Chorus]

I'm not okay
I'm not okay
I'm not okay
You wear me out

Forget about the dirty looks
The photographs your boyfriend took
You said you read me like a book, but the pages are all torn and frayed

I'm okay
I'm okay!
I'm okay, now
(I'm okay, now)

But you really need to listen to me
Because I'm telling you the truth
I mean this, I'm okay!
(Trust Me)

I'm not okay
I'm not okay
Well, I'm not okay
I'm not o-fucking-kay
I'm not okay
I'm not okay
(Okay)

Friday, December 16, 2011

Video of The week

Hey guys..
from today, ill make an entry about music video..
so,,enjoy the first video...


HEY MONDAY-HOMECOMING






Lyrics ::


Homecoming, I’m coming
My sweet mistake
Summer’s over, hope it’s not too late
I’m pacing, impatient
Up in my head
Taken back to the sidewalk where we met

And carved out our names
Do you remember that?

I’m coming home, I’m coming home
Did you take off while I was gone?
I missed it all, I messed you up, I missed you
I’m coming home, I wanna know
When all the leaves begin to fall
If I’m falling, falling apart for you

Descending, I’m spinning
Lost all defense
How could you swallow me again?
I left you, I meant to
Couldn’t let you in
Never mind a single word I said

Carve out your name
Do you remember that?

I’m coming home, I’m coming home
Did you take off while I was gone?
I missed it all, I messed you up, I missed you.
I’m coming home, I wanna know
When all the leaves begin to fall
If I’m falling, falling apart

You’ve got control of me
Is this the end of me?
‘Cause I just can’t cut up the strings
I’m coming back for more
Don’t let your heart go
Please don’t walk away

Homecoming, I’m coming, I’m coming back

I’m coming home, I’m coming home
Did you take off while I was gone?
I missed it all, I messed you up, I missed you
I’m coming home, I wanna know
When all the leaves begin to fall
If I’m falling, falling apart
I’m coming home, I’m coming home
Did you take off while I was gone?
I missed it all, I messed you up, I missed you.
I’m coming home, I wanna know
When all the leaves begin to fall
If I’m falling, falling apart


Saturday, December 10, 2011

In Love With Indonesia..!

assalamualaikum...


hey there everyone..hope ya guys are in the pink..(finally i can use that,haha)..
okay, back to my post..in love with indonesia huh..? country or people?
right..aku suka dengan indonesia sebab negaranya cantik and still they've got lot of green scenery there..




and love to see their beautiful beach....


and i really want to go here...


well, the city of jakarta of course :)


i wish one day i'll step my feet in this beautiful country..love ya indonesia :D




toodle everyone

Friday, December 9, 2011

I'm Back..!!

Hello everyone..
im back once again for blogging..wohoo..
after being rested for a month i think :) hehe
so, ill be using this account back..
and i think that's all for this entry...
ill post new entry later,,okay..
xoxo


toodle everyone <3

Wednesday, October 5, 2011

laManya TAk upDate bl0g.....

aho0o0o0oyyyy.....


apa khabaQ semua...???
baguih la kalau ada yang jawab baik....yang jawab tak tu apehal...kang sakit tetibe kang padan muka....hahaha....
dengan penulisan blog aku ni maka berakhirlah sem 1 di centre for foundation studies,nilai...yeayyyy.....sekarang aku tengah cuti sebulan...dan harap2 aku dapat cuti sampai 3 bulan....tu pun kalau paper aku semua lepas....wahhh...memang penat gila2 la wa cakap lu....ni pun bersyukur gila walaupun cuti sekejap je...hehe


huh...apa...cerita baru..???
ada,,ada....tapi bukan sekarang ye...aku kena ingat semuanya sebelum aku post kan ye....alalala,,,takyah la ngajuk...nanti kite belikan awak coklat aeh...kite belikan awak ferrero rocher....ejaan salah ke??...xoxo...


tetiba teringat kat member2 dorm aku pulak...rindu giler nak ganggu korang...hurmm....
nak tau,,time diorang balik ke tempat masing2...i mean negeri masing2...aku tak menangis...waa,,hati kering sungguh....biasalah...aku mana reti nak nangis2 nie...ceewahhh. tapi keadaan tu buat aku jadi semakin huru-hara...ish,canne lak tu...haha...maksud aku,,aku semakin diam bila ahli bilik aku semakin berkurangan. 


Nak tahu satu rahsia,,aku ni suka buli member aku tau..xoxo...nak2 budak yang tinggal sebelah katil aku. Bila aku boring la dan tak teruk mana pun pembulian aku tuh...haha...
terengganurians,,aku taktau sampai ke tak nanti aku kat sana, buat solat hajat, t aku sampai ye...dan buat anak metropolitanious, aku rindu nak tengok muka kau bengang sebab terpaksa dengar aku membebel...by the way, hope that we'll meet again and be roomate in PJ and Pagoh..finger cross...


dan majlis makan2 kitorang yang last dekat icer00m,nilai square and kedai tawakkal,campus cfs..dan buat somebody in CFS tuh, sorry der..aku tak sempat kenal kau sedalam2nya...aku tau nama kau dan kau ambik bachelor in arabic, kan..kan..kan..haha.. insyaAllah kalau umur panjang.. kita jumpa lagi dekat PJ atau Pagoh...dan yang penting bukan kat Gombak ye...xoxo


setakat ni je yang dapat aku kongsi.. aku nie gila sikit.. benda yang kena ingat sekejap pon boleh lupe inikan pulak benda yang dah lama.. nanti kalau aku ingat aku post la yer...
ok,,chow dulu




adi0ssa....



Friday, September 9, 2011

Fuhh,leganyaa....

ahoYY....


akhirnya,,setelah penat menunggu hari jumaat...sampai juga aku kat rumah..tenang gilaa2 hati aku ni tak terkata....
segala masalah dan beban telah aku tinggalkan dan kembali senyum bak kata izwan pilus..heheh...


haaa,,ape lagi nak kongsi aek....ha,,next week..abang ridzuan kawen....haha...comel giler tunang dia...cikgu lagik...haha,,pape pun,,semoga abg wan dengan kak eira bahagia hingga akhir hayat yee....insyaAllah...


Mr R...tunggu saiya ya...heheheh








ad!0sa...

Tuesday, September 6, 2011

gila lah...

ahOyy,,


korang nak tau tak...
aku mimpi gilaa2 sangat2 malam tadi...
aku jumpa Mr R...hahaha,,,gila seronok...
kononnye dia datang raya lah..then waktu tu dia dak nak balik,,yang gua dari jauh cakap nan member aku...
"kau nak kenal tak siapa Mr R..?"
kawan aku jawab nak...aku bawak lah die...tetiba mom aku pandang dengan senyuman sinis...hallamak...
tapi aku tak kesah pon sebab my mom dah tau yang aku suka kat dia...


so,,nak dijadikan cerita...aku cakap2 ngan mak aku dan kerap sebut nama Mr R...so,,grandma aku pun tanya,,sape Mr R tu...aku bagitau la sape...tetiba,,mom aku kata,"tak lama lagi,,dia masuk meminang"...hahaha...blushing3...so,,aku pun deny kan benda tu,,bajet tak suka la...sengal...


dan pernah suatu hari,,mom aku bagi warning..."kau kawan dengan budak(other person) tu takpe tapi jangan nak cinta2 ngan dia.."
dan seperti yang aku jangka,,mak aku hanya suka kalau aku dengan Mr R...wahhh2,,,tq,tq,tq...
sebab mak aku kenal Mr R tu siapa dan tau macam mana perangai dia....
haha,,dad aku pon okay jek...hahaha...
bila aku ready nanti...aku akan revealkan siapa dia Mr R tuh dengan korang okay...hehe






" Mr R,ukhibuka fillah abadan abada :) "



aD!osa.....

Kenapa Dengan Diorang Semua Ye...!!!??

ahoyy...


weyh2...ada satu rahsia nie....aku nak abes sem 1....hahaha....rahsia la sangat....huh...
korang tau,,minggu first naik pre-u lepas raya was totally a disaster...first,,aku nak pengsan je time bawak beg sampai tingkat 3....
then,,my personal problem...third,,budak2 nie lar...


tapi dalam banyak2 ni...yang banyak bagi aku sakit hati gila2...pasal member2 aku,,kononnye...bapak gilaa,,ada member aku tak sihat sangat bcoz kaki dia bengkak...so,,by the time aku sampai kat pintu bilik nie...aku dah suspect something sebab diorang pandang aku semacam je...gilaa,,sebagai seorang budak yang agak suka bermain dengan psychology,,chewahh....secara tidak sengaja,,aku dapat tau kenapa diorang pandang aku camtu...


nak tau,,sebab diorang ingat aku yang buat....dia macam ni,,tuannya da cerita yang betul...pastu tau2 sendiri lah mulut manusia...pabila hendak menyampaikan sesuatu cerita tu akan menokok-tambah cerita tu...so,,dari situ...cerita asal mula diputarbelitkan dan aku adalah blacksheep dalam ini dorm....


benci gilaa2...so,,barusan...aku menangis kat bilik air memang ingat nak mati lar...aku tak tahan nak duduk sini...sekarang diorang macam tak suka je kat aku...weyh,,kalau betul aku buat benda tu...aku sendiri akan cari penawar dia...aku sendiri akan rawat dia...tapi,,korang buat aku macam ni...setiap kali masuk sini aku akan automatik jadi diam....aku sakit setiap kali dalam bilik ni.... :'(


aku bosan hidup kat sini,,aku bosan kalau hidup tak suka kalau ada orang yang menilai orang lain tanpa alasan yang kukuh....aku benci...tapi takpe....insyaAllah,,Allah akan bantu aku untuk jadi orang yang kuat dan aku tak mau repeat2 lagi...aku akan belajar betul2 sebab aku taknak tengok muka manusia2 nie lagi....i rest my case....zzzzzzzzz






adiosa...

Wednesday, August 31, 2011

It Just Temporary..... ='(

ahoyy...


entry yang bertarikh 1 september 2011..jam 0025...aku deactivate facebook atas sebab2 tertentu....
terlampau banyak sangat perkara yang buat aku menangis...aku tak sanggup lagi nak hadapi semua tu...so,,for the sake of my own good,,i need to deactivate my facebook and whatsoever...


so,,kalau kalian ada perlu apa2...just find me in this blog,tagged,yahoo messenger or skype..or just hit up my cellphone...
and...i think i probably need some time to adapt the changes around me...thou it is to hard for me to accept all the probs...


so,,i think that's the end...so,,see ya guys later then...


adiosa...






"ku sapu airmata,,tanda perpisahan"

do remember me ya Mr R...(n_n)

Monday, August 29, 2011

Hari Paling ............

ahoyy...


hahaha...takde cerita yang menarik pon...
just nak bagitau....aku terjumpa seorang manusia ni tadi....HANDSOME....hahaha....
giler bapak putih der...perghh,,..haha...
time2 nak usha abe tuh...
tergendala lak kat seberang jalan...
nak melintas....
akibatnya,,gua hilang terus pandangan gua dari abg tuh...
potong giler lar...


dalam scene usha-mengusha tuh...
mom gua tak nak melintas pulak..
kereta banyak kot....
tapi kalau keadaan tadi..
aku rasa..aku boleh lepas tadi...
tula mom gua gilaa cuak nak melintas...
time tuh memang dah panas dah sebab ada mamat tetibe nak melintas sekali
bertambah2 panas aku...berasap je aku pandang mamat uh...
huh...!!!


benciy...adiosa...

Saturday, August 27, 2011

Tajuk Ape Ye...???

ahoyy,,,yes...entry tiada tajuk lagi...suka ambo...haha
hallamak..assignment belum siap dah mula blogging2....apadahal...
buat2 siap sudah...


raya tahun ni tak best gilaa2....
assignment susah..kena hafal surah furqan..kena hafal bahasa arab..kena baca lebih untuk english...semuanya ada test...tersangatlah benci aku dengan asasi...tapi nak buat macam mana...dah terpaksa...telan jela...huh..!!!
orang sibuk beraya,,gua sibuk gak...sibuk buat kerja assignment..
kadang2 rasa cam nak bakar je tempat belajar tuh..biar amek degree terus...hahaha...


wei2...aku dapat kad rayaaaaaa......heheheh
member kat tagged aku hantar...siap duit raya lagi kot...
heheh...btw,,thanks tau bagi,,susah2 je..tapi kalau boleh,,tahun depan,,hantar la kad raya dengan duit 3 angka punye tuh...hehehe...demand lelebih pulak....


lagu ni takde kena-mengena pun ngan raya
just want to share with you guys
what i feel right now...
God,,really miss him right now


doaku untuk kita 







ADIOSA...

Tuesday, August 23, 2011

Raya oh Raya...!!!

ahOyy....

berapa hari je lagi kita akan sambut hari raya aidilfitri bagi tahun 2011...haha...tahun ni banyak sangat kehilangan yang aku rasa....banyak sangat kisah sedih yang terjadi...banyak sangat perubahan yang berlaku dalam kehidupan aku...


aku rasa tahun ni tak meriah kot...maybe sebab aku cuti raya sekejap je....OMG,,nak cuti panjang...uwaaaaa....hehe...over dowh...tahun ni jugak insyaAllah akan aku lupakan banyak perkara yang aku pendam selama ni...


haaaaa,,,papepun...selamat hari raya untuk semua umat Islam sedunia....semoga raya anda tahun ini akan diberkati oleh Allah...insyaAllah....barakallah hu fikum... =)








adiosa....




utk permata hati...raya2 jugak...jgn lupe sayya ya....sayang kamu dulu,,kini,,dan selamanya...heheheee

Saturday, August 13, 2011

Most Saddest Moment (T_T)

assalamualaikum w.b.t,,,,,


hari ini, 13 Januari 2011 bersamaan dengan 13 Ramadhan....aku merasakan kehilangan seseorang yang terlalu bermakna dalam hidup aku...seseorang yang pernah aku "crush on" suatu ketika dulu...heeee...


MOHD ZAIDON....sepupu aku telah kembali ke rahmatullah pada jam 1/-.....dia seorang anak yang baik,,dengar kata mak ayah...macam2 lagi lah...tang tu la yang buat aku suka kat dia...tapi sekejap je,,hehe...


masa dia eksiden,,keadaan die teruk sangat...memang aku rasa 50-50...tapi,,alhamdulillah..dia berjaya kuatkan semangat dia dan teruskan hidup selama 4 bulan walaupun dalam keadaan separuh sedar...


bila dia kena transfer ke hospital segamat,,keadaan dia dah berubah sikit...semakin kurus...dan waktu tu,,sebagai tanda sayang dari seorang adik kepada abang...aku dekat asrama,,setiap hari baca yasiin untuk dia dengan harapan dia sembuh seperti sedia kala...


tapi sangkaan aku meleset sebab tuhan lebih sayangkan dia...niat aku untuk lihat dia kembali bangun,,bekerja,,bantu mak ayah dia hancur terus...waktu dapat berita tentang kematian dia,,aku hampir2 pengsan...aku tak dapat terima kenyataan yang dia dah takde...tapi terpaksa aku kuatkan hati aku...


sepatutnya waktu solat hajat tuh aku doakan supaya panjangkan usia dia...tapi aku silap,,aku doa untuk kepentingan aku je...aku menyesal sangat2...
tapi memang aku kata,,,aku terlalu rindukan dia...sekarang dan sampai bila2...kalau boleh buat permintaan yang akan dimakbulkan...aku akan minta supaya dia hidup kembali...


semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman




~abg idon,,i'm gonna miss you...now and always~






adiossa

Friday, August 12, 2011

cepat sungguh :)

ahoyy...


pejam celik,,pejam celik....dah lama tak blogging
pejam celik,,pejam celik....dah 2 minggu puasa
pejam celik,,pejam celik....dah nak habis sem 1 dah
sungguh cepat masa berlalu..aku rase tak cukup 4 bulan untuk aku belajar semuanya...
sekarang semakin dekat tarikh akhir sem,,semakin sedih aku rase...sebab aku terpaksa berpisah dengan member2 dalam dorm...


roomies A-3-9....percayalah,,,benci mana sekali pun aku dekat tempat nilai dan kehidupan dorm secara berjemaah....aku tetap sayang korang...walaupun aku SILENT KILLER dalam dorm tu,,hehe,,aku tetap ingat semua kenangan kita sama2...harap2 dekat PJ nanti adalah roomies yang sebilik dengan aku...heheh...


dan semakin lama,,semakin aku takut untuk final exam...aku takut kalau aku tak dapat band 6.5....kalau repeat,,kenalah aku jumpa sir rizal lagi...hahaha....sir,,sorry sir (^_^)....
lama-lama aku rasa lagi better kalau CFS Nilai tak ditutup....bukan apa,,CFS PJ tu macam susah je selok-belok kawasan dia...hehe...berselirat je jalan nak ke kelas...kalau kat Nilai ni okay lagi....aku dah hafal...haha


hahaha...we have been fasting for two weeks...another two weeks more left...tahun ni..aku berpuasa dan beraya sebagai budak universiti...upss,,pre-universiti....hahaha...correction...
cuti raya pun 9 hari je....raya ke empat aku dah kena menapak balik ke dorm tu....haish...
pendek giler cuti aku...hadoiii....tak best giler....


okaylah...sampai sini dulu...banyak nak tulis tapi aku lupa...haha...tapi takpe,,nanti aku update...




adiosA...

Saturday, July 23, 2011

Sekali Lagi

ahoyy...
hah,,mesti korang dah tengok filem sekali lagi kan....
lau tak tengok rugi....
synopsis cerita korang google sendiri....


tapi bagi aku...banyak2 filem cinta di Malaysia...filem ni la paling best...rating 10/5...
jalan cerita yang menarik,,..memang sweet sangat tahap sakit gigi la katakan....
paling sweet bila arman kena panggil ayah dengan mia uh...


huhhhh.....
papepun korang yang belum tengok....
check-out trailer die dulu....










adiosa!!!!

Sweet Gilerrr

ahoyy,,,


haa,,nak cerita ni...
semalam aku pegi nilai 3....pegi makan....
dekat kedai makan tu adalah seorang abg ni
comel giler....
dipendekkan cerita..time tu wan aku nak sudu
wan aku mintak kat abang tuh....


abang tuh pegi la ambek...
then die stop immediately sebab mak aku dah ambek kan
so,,part sweet tu time abg tuh suruh wan aku ke tepi sikit...
haaa,,,sukar untuk ditafsirkan....
tapi itulah kenyataan...
haha....tak paham sudah lar




adiosa!!!

Friday, July 22, 2011

boring ler..

ahoyy,,..
gila sumpah aku tengah boring sangat2...i dont know what to do...
memang aku depress sangat2...
well maybe because of mid-sem exam and other stuff and bla bla bla...
otak aku memang kosong,,sifrun,,empty...tapi ada hati lagi nak post blog...kekekeh...


so,,kehidupan aku di cfs nilai masih lagi tak berubah...just macam tu jugak...
dengan takde tv,internet....hanya telefon jer...itupun dah tak tau nak buat ape lagi dengan telefon tu....heheh...
aku masih lagi berdendam nak pegi iceroom tuh...argh,,im dying for it....
so,,sapa2 nak p calling2 aku dulu...bhahahaha


life in dorm was like usual...nothing impresse....*check grammar,,check grammar,,haha*....
oh ya...sir Rizal pesan..."to gain band 6.5,,you must read newspapers...dont make stupid mistakes in writing...dont make your blank face.."....hahaha...blankface...
la baqsa,,i will try to get 6.5 insyaAllah...


hahaha,,,sebelum aku merapu lebih panjang dan masuk bab2 tak tentu arah tujuan hidup...baik aku blah dulu..


.: pesanan untuk permata hati saya ::  
1-jangan lupa solat
2-jangan lupa tuhan
3-jangan sedih sentiasa
4-tetapkan pendirianmu
5-jaga dirimu untukku
6-simpan hatimu untukku
7-aku sayangimu ikhlas kerana Allah SWT






aDiosa!!!

Saturday, July 16, 2011

hehehehehehehehehe

ahoyy...
haa,,feeling yang tak tentu arah...apakah???
benci ar kalau macam ni...
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa



Banyak persoalan yang berada di minda
   Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta




Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan



Cinta ini sudah terlanjur kumiliki dari dirimu
Biarkan cintaku bersamamu
Meski ragaku tak bisa bersamamu




Ku pendamkan perasaan ini
Ku rahsiakan rasa hati ini
Melindungkan kasih yang berputik
Tersembunyi di dasar hati




Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi



Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu 




aDiosAA

Here It is...

ahoyy....kkk...skang aku nak tunjuk gambar2 dorm A-3-9
firstly,,aku nak mintak maaf gilaa2...sebab resolution gambar tu tak bagus
gambar kurang jelas dan ape2 je yang kurang dengan gambar nie....okeyh...
now peeps,,scroll your eyeballs down here...






 formal...muka ayu jer masing2..hehe


shock version


kandid


cukuplah aku letak 3 jer...letak banyak2 kang ade yang mengutuk aku ye tak...
aku pun tak tahan tengok gambar nie...heheh....sakit mata gw..



adi0sa..

Friday, July 15, 2011

Aku Sombong..????

ahoyy...


berapa minit je dah masuk entry baru....haha...


korang semua tahu tak...??? 
setakat ni ramai sangat yang label aku sebagai seorang yang sombong...
ada yang kutuk belakang2,,ada yang bagitau depan2..ada yang buat tak tahu terus dengan aku....


haa,,cik kiah..mak minah..kak tijah...dengar ni ye...
........
aku bukan orang yang sombong...ya,,aku akui...kalau korang nampak aku 1st time....first thought korang adalah..."ish,,sombongnya dia ni"...tu memang aku tak nafikanlah...
the truth is,, aku tak suka kalau aku memulakan sesuatu perbualan tu...because bagi aku,,kalau korang rasa nak kawan dengan aku korang tegur aku....aku buat macam ni ada lah sebab dia...no need to tell you,okay...

dan lagi satu,,aku ni jenis yang pendiam dan aku tak suka sangat nak bergaul-gaul dengan orang...untuk specific lagi,,aku tak suka nak berborak kalau takde sebab...serius...
i dont care korang nak kata apepun sebab itulah aku...

ada something yang perlu korang tau...ini fakta dan bukan auta..haha
once korang dah kawan dengan aku...korang akan kata "ish,,menyesal pulak kawan dengan dia ni"....haa,,korang nak tahu kenapa aku kata macam tu...sebab korang akan tahu macam mana otak aku...hahaha....ada lah sorang ni,,die tanya aku kenapa aku senyap je lam dorm...ada kawan aku bagitau dia,"dia ni nampak je senyap tapi otak dia ni gilaa2 sikit"...haha

korang akan notice itu bila sah menjadi kawan aku...hahaha...im serious....sampai sekarang,,aku memang tau sangat yang ramai sangat  tak suka nak kawan dengan aku akibat ketidakwarasan otak aku...hahaha
weyh3,,,apa ku kisah....i dont care and i dont want to know...kau tak dijemput jadi kawan aku kalau kau tak boleh terima otak aku macam mana dan kalau kau taknak jadi kawan aku dipersilakan blah...hahaha,,kejam tak..kejam tak...

so,sekarang ni,,aku berhati-hati pilih kawan because aku tak boleh berkawan dengan orang yang lemah lembut...macam mana nak cakap aek...aku kena cari kawan yang satu kepala dengan aku paham tak...aku tak kisah lelaki ke perempuan ke...janji korang boleh tahan dengan aku sebab aku jenis yang gurau kasar...so,,setakat ni ramai sangat yang terasa dengan aku dan aku terpaksa jaga hati diorang and thats why,,aku terpaksa jadi pendiam...semata-mata nak jaga hati korang semua...aku tak boleh doeeeeeeee.....






adiOsaa

OMG!!!!!

ahoyy....


haa,,setelah lama tak mengapdate blog sayang3...kamu dah berpunya...hahaha*melalut jap*..tink...kkk back to the future,,heee....lepas nie...aku akan update sentiasa blog ni insyaAllah...sebab....aku ade broadband...hahaha....tapi aku tak tau pakai benda tuh...haha...lantok lar...


haa,,,korang nak tau...ada la budak kelas aku...muka dia serius sebijik macam someone...hahah...siapa "someone" tuh...kita pikiaQ la sama2...smbung mule...giler rasa cam nak mengorat jer die tuh..tapi aku kena jaga adab...a girl is always a girl...hakhak...
dia sama kelas arab ngan komputer jer...aku tak suke yang rendah tu walaupun die cute*cute kerh,hihi*...hahaha....smart jer dia bila gelak...hahaha...


for other class pulak,,ada jugak yang aku tak suka...gila sombong lah...benci tengok muka dia...huh....
minggu depan group kitaorang present untuk fim(ibadah)....argh,,benci bila kena buat presentation....
class english aka LEM....bolehlah....tak bosan mana pun....haha


hah,,gambar dorm kitorang dah ade...nanti aku tunjukkan okeyh...
so,,nothing to say....aku nak buat entry baru nie...nanti,,aku call kau balik arh...kkkkk




adi0sa =D

Saturday, July 9, 2011

Kenapa Jumpa Dia??? WHY!!????

ahoyy,,


kenapa lah tuhan temukan aku dengan dia hari ni...
arghhhhhh....
tengah elok2 mood aku baik-baik sayang..terus bertukar jadi tiada guna lagi...
hahaha,...
serius weyh.,,kenapalah aku jumpa dia lagik...
tapi,,dia still macam dulu..and he's never change...


tadi tengah lepak2 cam orang bodoh..aku terpandang muka dia...
just aku terpana seketika..haha,,sastera 
jantung aku berdegup laju...
perasaan tak tentu arah...
ada lagik ke sayang aku untuk dia???


ahh,,abaikan semua tuh...
tak payah diungkit lagi ceritera cinta yang dulu...
hahahahahaha
lupakan kenangan lama..bina kenangan baru...
dia hanya sekadar memori cinta luka...
huh...nak tau tak muka die iras2 sape...
jap,,sebelum tuh...
muka depa memang ade iras2 sikit..
especially part mata tuh....i'm serious...




ni putih sangat
die gelap sikit...



adiosa peeps...


p/s::  really miss to see his smile(-_-")